maanantai 13. heinäkuuta 2015

Alkumaistiaiset Attack on Titanista

Yritän olla spoilaamatta itse sarjasta mitään.

Vastikään kauppoihin ilmestyi kaksi ensimmäistä suomennettua Titaanien sota-pokkaria ja en tietenkään voinut olla löysäämättä kukkaron nöyrejä ja ostaa näitä (kaksi yhden hinnalla-tarjous on pahin heikkouteni mangojen suhteen..).

Pokkarit luettuani katsoin ensimmäisen animekauden muutaman päivän sisällä ja nyt odottelen kolmatta volumea.. Anime oli hienosti animoitu ja piirtojälki oli kaunista katseltavaa, ainakin omaa silmää miellytti. Toimintaa oli riittämiin, mutta mustaa huumoriakin oli sopivasti tasapainottamassa paikoin veristä ja raakaa meininkiä.

Lempihahmokseni nousi Levi. Jostain syystä hurahdan aina vakaviin mieshahmoihin.. :'D Hahmon luonne oli mielenkiintoinen: tympeä, tyly ja ilmeetön tyyppi joka on tituleerattu ihmiskunnan voimakkaimmaksi soturiksi, mutta on samalla neuroottinen siivoaja ja tarvittaessa armoton titaanin teurastaja, mutta kuitenkin pohjimmiltaan hyväsydäminen ja ystävilleen uskollinen.
Oliko sekava kuvaus..?

Vasemmalla päähenkilö Eren, oikealla Levi.

Mangan piirtojäljestä on pakko sanoa että huomaan yhdestä asiasta, että kyseessä on ensikertalainen mangaka: jotkut hahmoista näyttävät samanlaisilta kasvonpiirteiltään. Toivon, että asia korjaantuu jahka manga etenee.

Jos unohdetaan hahmojen samankaltaisuus ulkonäön osalta, niin dynaamiset taistelukohtaukset veivät mennessään. Ihottomista titaaneista huomaa että Isayama on perehtynyt ihmiskehoon riittävästi jotta kudokset ja lihakset ovat realistisia.
Itse titaanit tarjoavat karmaisevan vastuksen. Ihmisen kaltaiset ihmissyöjät voittavat pelottavaisuudessaan kauhuelokuvien örvelöt. Niiden heikko kohta on laitettu todella kiperään paikkaan, joten tappelukohtauksissa lukijakin/katsojakin jännittää (minä ainakin), että saako ihminen osuttua siihen.
Sotilaiden varustus on sekin mielenkiintoinen ja hyvin keksitty.

Mitä tulee animeen, niin piirrosjälki oli siinäkin erinomainen. Pidin erityisesti hahmojen silmistä, ne olivat hillitysti ja kauniisti tyylitelty. Myös Levin tylyt tihrusilmät olivat hienot :D
Animessa oli alussa kohtauksia joita ei mangassa ollut, mutta luulen että myös mangassa on kohtauksia jotka on jätetty animesta pois.
Ensimmäisen kauden loppu... Se oli hyvä ja hermoja raastava loppu.

Kolmatta volumea odotellessa..



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti